Jens Örtenholm – Senior DevOps till Conoa

Jens Örtenholm Senior DevOps Conoa

Vi är glada att välkomna Jens Örtenholm till Conoa. Han går in i rollen som Senior DevOps Engineer och förstärker vårt konsultteam i Stockholm.

Jens har en gedigen bakgrund inom IT, med över 20 års erfarenhet inom områden som Linux-systemadministration, infrastrukturarkitektur och teknisk ledning. Med ett starkt fokus på open source, containers och Kubernetes, brinner Jens för att driva moderna och effektiva arbetssätt. Nu ser han fram emot att bidra med sin expertis hos Conoa.

Jens har en imponerande bakgrund inom IT och är en värdefull förstärkning till vårt team på Conoa. Hans djupa kunskap om Linux, Kubernetes och containers, i kombination med ett starkt säkerhetstänk och erfarenhet från komplexa miljöer med höga krav, gör honom perfekt för att hjälpa våra kunder att navigera dagens utmaningar.” – Pär Bergman, konsultchef på Conoa.

Hej Jens, välkommen till Conoa. Hur känns det att vara här?
– Tack, det känns bra!

Berätta lite om din IT-bakgrund.
– Jag började arbeta som IT-konsult i mitten av 1990-talet, framför allt med Novell NetWare, som var den dominerande plattformen för kontorsnätverk på den tiden. Ett par år efter millennieskiftet började jag arbeta inom offentlig verksamhet och har gjort det i många år i olika roller, bland annat som Linux-systemadministratör, systemtekniker, infrastrukturarkitekt, systemintegratör och teknisk chef. Under de senaste åren har jag självklart arbetat mycket med Linux, containers, Kubernetes och OpenShift.

Vad hoppas du få jobba med här?
– Kubernetes, containers och cloud native så klart – samt allt som hör till, som automation, GitOps, observability och mycket mer.

Vad är ditt drömuppdrag?
– Ett uppdrag nära utvecklingsteamen, gärna i en större och komplex miljö med höga säkerhetskrav, och med ett modernt, koddrivet arbetssätt.

Vad är din relation till open source och Linux?
– Jag installerade en betaversion av Slackware kring 1993 och har använt Linux dagligen sedan dess. Ganska snart började användningen av Linux växa i professionella sammanhang, först som det självklara alternativet när internet och webben började slå igenom på 1990-talet, och senare i allt högre grad. Till slut blev Linux mer eller mindre allomfattande när containers blev det självklara alternativet för leverans av programvara på 2010-talet.

Open source ser jag som det bästa sättet att effektivt producera mjukvara av hög kvalitet – samarbete över organisationsgränser, istället för att varje organisation uppfinner hjulet om och om igen på egen hand.

Något tips på verktyg som alla it-människor borde känna till och använda?
– Nu tror jag visserligen att de flesta redan känner till det, men man kommer inte långt i den här branschen utan en bra texteditor. För mig är valet självklart: Vim.


Livet är ju faktiskt inte bara datorer och jobb. Några fritidsintressen?

– Fotografering och friluftsliv. Jag ägnar mig mycket åt naturfotografering i olika former – landskap, makrobilder, fåglar och andra djur.


Tack för intervjun Jens, och varmt välkommen till Conoa!

Dela inlägg

Senaste inläggen