Vi hälsar Markus Näsholm välkommen till Conoa! Han har arbetat som underkonsult till Conoa på en av våra mest långvariga kunder och går nu in som anställd.
– Vi är superglada över att Markus kommer in i Conoa ”på riktigt”. Under tiden som Markus har underkonsultat har han lovordats av både kund och Conoa-kollegor. Han är både lättlärd och ödmjuk så jag är övertygad om detta kommer att bli riktigt bra, säger Pär Bergman, konsultchef på Conoa.
Markus kommer senast från en mindre konsultfirma där han har konsultat brett inom IT med företagskunder i närområdet. Han bor i Jämtländska Hammerdal tillsammans med sambon Josefin.
Välkommen Markus. Hur känns det?
– Tack och bock. Känns jättebra att skriva på för Conoa. Det är ett stort steg men det har underlättats av att jag har arbetat tillsammans med er under ett par månader.
Berätta om din bakgrund inom IT
– Som för många andra i branschen är IT ett intresse som med tiden har övergått till att vara ett jobb. Jag började spela dataspel i tidig ålder, klickade runt för att förstå hur saker fungerade, installerade Linux efter ett par år. Och på den vägen är det.
Jag gick en it-linje och har arbetat på en lokal konsultfirma. Där har jag gjort allt från att dra kabel till att ta fram mer avancerade IT-lösningar, från högt till lågt! Konsultandet har varit en bra skola för att få bred kunskap inom IT. Nu ser jag fram emot att specialisera mig mer mot Linux och automatisering i första skedet, för att gå mer mot cloud och Kubernetes längre fram.
Hur känns det att slängas in i container och Kubernetes-världen?
– Det lockar verkligen att arbeta med den typen av lösningar framöver. Redan andra veckan på Conoa fick jag gå en Kubernetes-kurs och det ska bli kul att fördjupa sig. Jag har labbat en hel del hemma och får förhoppningsvis komma in i ett kundprojekt vad det lider.
Kubernetes-cert på g?
– När jag nu fick gå kurs så snabbt så får jag helt enkelt sikta på att ta CKA-certifieringen så snart som möjligt!
Open source ligger dig varmt om hjärtat?
– Ja, det skulle jag säga. Föredrar helt klart open source eftersom jag tycker om att veta vad det är som körs.
Tips på verktyg?
– Detta är ganska väletablerade verktyg som många känner till och använder men mina tips är tmux och Vim. Det är väldigt smidigt att få flera terminaler i en med tmux, och Vim är textredigeraren som väl mer eller mindre varenda Linux-tekniker använder.
Har du några fritidsintressen utöver att data?
– Jag gillar ju att ta hand om mina servrar. Annars är jag gärna på landet med sambo och hund, och kanske snickra något. Tycker om att både läsa och se dokumentärer om historia. Jag trivs på landsbygden men är en dålig jämtlänning på det viset att jag varken fiskar eller åker skidor.
Välkommen Markus!